HTML

Kocsmaszónok

A Kocsmaszónok, ha befut - mindig friss infókkal szolgál. Keveredik a történeteibe néha egy kis pletyka és magánvélemény is természetesen, de főként tényeket közöl a közönségével. Ő a leghangosabb de a legtájékozottabb is a többiek között, ezért általában figyelnek rá. Figyelj rá te is!

Friss topikok

Se nyugdíj, se jövő...

2010.11.25. 08:11 :: lone

A nép ökle lecsapott.

"Aki valamelyik magánnyugdíjpénztár tagja marad, elveszíti a jogosultságát az állami nyugdíjra, járulékot azonban változatlanul fizetnie kell."

Nem érdemes a tényállás további ismertetése, mert a még nem fideszfüggő elektronikus és írott sajtó (MR1 ma reggel már pl. már csak nagyon finoman) többnyire már kifejtette a lényeget és alternatívaként vázolta a sötét jövőképet is. Rábaszás fenyeget. Kezdem azt gondolni, hogy én vagyok teljesen hülye és nem értek semmit, mert 263 "felelős" képviselő nem tévedhet. No meg a sok szavazó, aki 'felhatalmazást adott', ugyebár.

Tényleg elérkeztünk oda, ahol nem lehet túlozni és nem minősül részrehajlásnak komolyan bírálni a vezető pártot, megkérdőjelezni épeszűségüket. Kezd félelmetessé válni, hogy a kétharmados többség nem riad vissza semmitől és semmilyen eszköztől (törvények, AB nyirbálása stb.)

Már mindenki hozzászokott és természetes, hogy jönnek a pártok és ugyanúgy lenyúlják a közpénzt, osztják a rokonoknak a kiváló osztályvezetői állásokat, szinte a mindennapok részévé vált ez a fajta tolvajlás, és hasonlók. Na de ez? Most sokkal többről van szó. Aki nem lép vissza az állami  nyugdíjpillérbe, az jövő februártól kezdve egy fillér állami nyugdíjat sem kap, akármennyi időt is tölt még munkaviszonyban vagy más, nyugdíjjogosultságot egyébként eredményező jogviszonyban, szóval az állam elveszi, de nem adja vissza = lenyúlja. Ez most tényleg nem túl bonyolult, nincsenek nem ismert részletek. Ez az öngonsokodás halála. Mi jön most, a lakástakarék pénztár elvonása?  A gazdag oligarchák bankszámláinak beolvasztása, ahová Viktor keze rámutat? Az sem lenne durvább ezek után. És Szíjjártó mosolyog a bejelentés közben.

"A kutya ugat, a karaván halad" az egyik - számomra legidegesítőbb - beszólás, ami szerint mindenki le van szarva, kábé egyenértékű Gyurcsány "majd megunják és hazamennek" beszólásával. Vagyunk Mi,    ..meg van a... izé, na.. nép vagy mi - nem érdekes.

De az előbb említett karaván élén mennyire ismerik a térképet és mennyi közülük a vak? Mert ez inkább hasonlít vakrepüléshez, mint bármi máshoz. Vagy pedig mindenki hülye dilettáns (újságírók, elemzők) és zsenik ülnek a padokban, és majd sok év múlva nemzetmentőként fogjuk őket emlegetni. Ide kéne egy mosolyjel.

Kezdem magam meggyőzni, hogy a vidéki focista és bandája tényleg nem normális. Végig azt szajkózzák, hogy a gonosz bankár elveszi, elkótyavetyéli, de majd Ők. Csakhogy a bankár ért a pénzügyekhez, ahogy a kovács ért a patkoláshoz. Mert a bankár ebből él - kölcsönkéri a pénzed, hogy hasznosítsa és aztán jut neked  és magának is - közös érdek. Ellenben ezek? Leszarják, hogy mi lesz 30 év múlva, most legyen jól kitömve minden rés, mert a zemberek ezt akarják. Hol lesz Orbán, Rogán, Lázár, Matolcsy 30 év múlva, amikor majd érdemben kérdezhetnénk tőle?

De jön a következő párt, aki majd visszacsinál mindent - jó nagy veszteségek, kárpótlás árán - egy választás megnyeréséhez képest az ő szempontjukból ez semmi.  Ezért, ha jól belegondolunk annyira nincs is miért aggódni, hiszen félévente, de legalább négyévente minden megváltozik.  Ki tudja mi lesz 30 év múlva? Csodálkozik valaki, hogy értelmes ember nem bízik az állami nyugdíjban, meg úgy egyáltalán bármiben, ami állami?

Ami az egészben a szomorú és saját meggyőződésem, hogy a választók nem fogják fel az ilyen és ehhez hasonló horderejű hosszútávú döntések tétjét, egész egyszerűen nem is értik. Ebből következik, hogy nem befolyásolja a népszerűségüket negatívan, sőt a határozottság, keménykezűség (a nép ökle effektus) még inkább pozitív irányba tereli a népszerűségi grafikon vonalát. A szavazófülkébe vonulás előtt egy  - a fenti témának megfelelő súlyú - rövid szöveges feladatot, de legalább egy elsőfokú egyenletet írnék ki. Aki megoldja szavazhat, aki nem, az menjen haza, tájékozódjon és ne szavazzon mindenféle hülyeséget. Franciaországban a kétéves nyugdíjkorhatár emelés miatt a fél párizsi külterületet felgyújtották, itt most senki nem megy a Kossuth térre. Ha ezt Bajnaiék lépik meg, a fidesz/jobbik feltörte volna a laktanyazárakat.

Ennek ellenére az elkövetkezendő hetekben a hárommillió pénztártag vasárnapi ebédjénél, a nagy belmagasságos szárnyasajtós polgári étkezőben is kétségkívül téma lesz ez a gőzölgő húsleves fölött, és eljön az az idő, amikor a Schmitt Palin kívül mást is ciki lesz felvállalni a nagy családi asztalnál.

Itt két biztos dolog van. Az egyik, hogy aki átlép az állami nyugdíjba, az kap Matolcsytól egy szaloncukrot, amit ha ügyesen félrenyel, akkor talán meg is fulladhat tőle. A másik pedig a svájci bankszámla.

(kép forrás: metropol)

Szólj hozzá!

Címkék: fidesz kormány nyugdíj matolcsy

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsmaszonok.blog.hu/api/trackback/id/tr542471905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása