HTML

Kocsmaszónok

A Kocsmaszónok, ha befut - mindig friss infókkal szolgál. Keveredik a történeteibe néha egy kis pletyka és magánvélemény is természetesen, de főként tényeket közöl a közönségével. Ő a leghangosabb de a legtájékozottabb is a többiek között, ezért általában figyelnek rá. Figyelj rá te is!

Friss topikok

Sziget sors

2011.01.12. 08:04 :: lone

Alaphír: a Főváros Vezetése 2,5 milliárd Ft közterület használati díjat kíván bekérni a Sziget fesztivál helyszínéért, annak egy heti igénybevétele esetén.

Khmm. Ezt nem lehet egy szempontból vizsgálni.

 

Ne legyünk elfogultak a Sziget felé, de próbáljuk meg kellő rugalmassággal és JÓZAN PARASZTI ÉSSZEL vizsgálni a tényeket, valamint elvonatkoztatni az iszapbirkózás után saját ölébe hányó embergyerek képétől.

Gerendaiék eddig ingyen kapták a szigetet, mint helyszínt, ami nem kis szó, hiszen a Fővárosnak is bizonyos szempotból üzleti alapon kell működnie és ez esetben nem egy kifejezetten közszolgálati intézményt támogatnak, hanem egy kőkemény üzleti vállalkozást. Ezért aztán most jogos lehet a követelés, hogyaszongya: "- Uraim, válság van, szar van, kell a pénz - igen maguktól is!"

És itt új sor, mert sokaknak - pl. néhány politikusnak eddig tart a gondolatmenet, ezen túlnézni már az agyi kapacitásukat meghaladó feladat lenne, füleik becsukódnak, mint a Nílusi Vízilónak és örülnek, hogy milyen röviden, gyorsan oldottak meg mennyi sok költségvetési, gazdálkodási problémát a fővárosi büdzsé kockás lapjain. Hurrá bazdmeg, megint sikerült ultrarövidtávon gondolkodni.

Most pedig - alulról súrolva a demagógiát - beszéljünk erről a fesztiválról, mint olyanról. Európa egyik legnagyobb könnyű és világzenei fesztiváljáról van szó, aminek hagyománya és neve van. Nem úgy indult, hogy fogtak pár évvel ezelőtt 3 Mrd Ft-ot és összeszedtek pár mobiltelefonos szervezőt, hanem kis pénzből, kis helyszíneken, kis közönségből, folymatosan az igényekhez igazodva alakították ki a mostani imidzset meg mindent. Mégegyszer mondom, üzleti vállalkozásról van szó, úgyhogy ez természetes.

Évi 300, de inkább 400 ezer embert szórakoztatnak csak a Sziget fesztiválon. Ebből több mint 55%, tehát cskanem 200 ezer külföldi vendég. És itt érdemes megállni. Nem egy penészesfalú, hónaljszagú rokkpincét lehetetlenítenének el, hanem egy komplett nagyvolumenű turisztikai elemet iktatnának ki, hisz elég egy büfé-melegszedvics szakos diploma, hogy átlássuk - ez a rendezvény közvetve is sokat hoz a konyhára a Fővárosnak, mert akik idejönnek nem a szegény gyolcsinges, spárgamellényes hülyegyerekek, hanem általában ajróval fizető Német, Francia, Angol, Holland, Dán stb. fiatalok, akik esetleg szállást foglalnak, felülnek egy sétahajóra, elnyalnak egy kurva fagylaltot. Apróságokat ne is említsünk, mint: Országimázs, Budapest szépsége, Lánchíd, Gulyáskrém, meg a tököm.

+ a Sziget mocskos sok adót fizet minden szar után, a vendéglátósok szintén, apeh izé NAV aranybánya az egész, nem beszélve most már Artisjus Jeszenszky Zsolt kiscsapatáról sem (akik tegnap is szépséges győzelmet arattak Európa legnagyszerűbb jogállamában)

No de jöjjön a "szerintemlényegesvóna" rész.

Az ultrarövidtávon gondolkodó fővárosi politikai csapatnak eszébe sem jut, hogy milyen következményei lehetnek POLITIKAI szinten ennek a csavarnak. Budapest egy liberálisnak mondható város, akármik is vezetik. Többek között Tarlós azért is nyert, mert több liberális és balos ember is átszavazott, de ezt a benőttszeműek és sorvadtagyúak úgysem veszik észre. Ahogy azt sem, hogy a jobbos és jobbos-fideszes fiatalok körében a Sziget egy kedvelt és támogatott valami.

Röviden: ha tovább geciznek, 2014-től nem fogja a jobboldal vezetni a Fővárost.

Ettől függetlenül természetesen elvárható, hogy eztán a Sziget fesztivál igenis fizessen közterületi díjat mint mindenki más, pl a nyereség százalékában, vagy máshogy. Mert ha gazdasági szempontból vizsgáljuk, tudatában annak, hogy átlag 50-100 milliós nyereséget szoktak produkálni 2,5-3 Mrd-os teljes költségvetés mellett, akkor ez egy eléggé sokváltozós műfaj nem kis rizikóval.

Szólj hozzá!

Címkék: politika turizmus fesztivál sziget tarlós díj vendéglátás főváros közterület gerendai

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsmaszonok.blog.hu/api/trackback/id/tr672578088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása