HTML

Kocsmaszónok

A Kocsmaszónok, ha befut - mindig friss infókkal szolgál. Keveredik a történeteibe néha egy kis pletyka és magánvélemény is természetesen, de főként tényeket közöl a közönségével. Ő a leghangosabb de a legtájékozottabb is a többiek között, ezért általában figyelnek rá. Figyelj rá te is!

Friss topikok

40.000 ember tévedhet?

2011.02.07. 12:58 :: lone

Negyvenezer magán-nyugdíjpénztári tagsággal kapcsolatos jogfenntartó nyilatkozat érkezett a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetségéhez. Ennyien értesültek időben - vették a fáradtságot és töltötték ki a nyilatkozatot, amelyben nyilatkoznak arról, hogy nem önszántukból, hanem a törvény következményeitől, a munkahelyi elbocsátásoktól, a szolgálati idő és a már meglévő megtakarítások elvesztésétől félve, kényszerből léptek vissza a privát nyugdíjrendszerből az államiba. 

Ezt hogyan lehet összerakni nyugdíjmentő Gabika múltkori kijelentésével, miszerint :"óriási siker, hogy a nyugdíjvédelmi program keretében a magán-nyugdíjpénztári tagok 96,8 százaléka választotta az állami nyugdíjrendszert. A nyugdíjvédelmi program azért volt óriási siker, mert mindenki jól járt, illetve a közérdek hatalmas sikert aratott a magánérdek felett. Minden magyar állampolgár válláról lekerült az a teher, amit a magánnyugdíjrendszer okozott, amit az érintettek vagy adó, vagy járulék formájában fizettek. Akik az állami rendszert választották, azok a saját és a közösségi érdekeket tartották szem előtt"?

Persze a 40.000 eltörpül annak százalékában, ahányan összesen átléptek, de könnyen feltételezhető, hogy sokan nem is értesültek a nyilatkozatról, vagy nem akartak foglalkozni vele, de ha mondjuk az illető orra alá tették volna, akkor simán aláírja.

A nyilatkozatokkal amúgy a magánrendszerben való jogfolytonosságot lehet garantálni abban az esetben, ha az Alkotmánybíróság megsemmisíti a nyugdíjpénztári törvényt. Az Alkotmánybíróság kedvezőtlen döntése esetén Strasbourgban, vagy esetleg Luxembourgban az Európai Bíróságon keresnek jogorvoslatot az emberi méltóság kérdésében és a magánrendszerben maradók cinikus megkülönböztetése miatt.

Igaz Selmeczivel foglalkozni, őtet komolyan venni már lehet, hogy nem volna ildomos, ismerve a korábbi nyilatkozatait, amelyek során többször tanúbizonyságot tett a témában való jártasságáról. Bár jobban belegondolva ki tudna hitelesen, mellébeszélés nélkül  képviselni egy átlátszó, idealizált, szar ügyet?

Reméljük majd 20-25 év múlva kedvesen fogadja a mostani 35-40 éveseket háza előkertjében, amikor köszönetet szeretnének neki mondani a körvonalazódó szép jövőért, hacsak nem lesz addig egy fideszes képviselővédelmi program, melynek keretében Bahamákra vagy egyéb jogsegély-egyezmény nélküli országba költözik az együttműködési rendszeren kívüli elemek fenyegetéseitől tartva.

Szólj hozzá!

Címkék: fidesz kormány nyugdíj pénztár nyilatkozat gabriella magán selmeczi

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsmaszonok.blog.hu/api/trackback/id/tr742644249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása