HTML

Kocsmaszónok

A Kocsmaszónok, ha befut - mindig friss infókkal szolgál. Keveredik a történeteibe néha egy kis pletyka és magánvélemény is természetesen, de főként tényeket közöl a közönségével. Ő a leghangosabb de a legtájékozottabb is a többiek között, ezért általában figyelnek rá. Figyelj rá te is!

Friss topikok

Nincs pénz... és mégis van! 1.

2010.11.10. 09:04 :: lone

Hajrá Loki!...

Szíjjártó elmondta, hogy tízmilliárd forintos támogatást kap a DVSC (Debreceni Vasutas Sport Club) futballcsapata, ami O. Viktor személyes ígérete volt. Mindezt két év alatt fogják utalgatni Debrecenbe. Talán nem mellékes, hogy mi lesz a pénzből, mert az mégiscsak durva lenne, ha magát a csapatot erősítenék meg (pl. új játékosok vásárlásával) egy pár szuperlila Újpest FC - Fradi  - stb. drukker adójából és most természetesen az adózó futballdrukkerekre gondolok.

De gondolhatnánk mindenki másra is, aki adózik és aki mondjuk jobbára rallyversenyekre jár, agyaggalambot lő, vagy díjlovagol, már csak azért is teszi ezt, mert ezeken a helyeken mostanában ritkábban van balhé. Igaz díjlovaglást kevesebben néznek a tévében mint focit, rallyversenyt méginkább, hacsak egy 17 másodperces éjjeli összefoglaló nem minősül annak. A DVSC átlag nézőszáma a legmagasabb az NB I.-ben jelenleg, ami kb 4000 főt jelent. Khmm. Pontos kutatási adataim nincsenek, de enélkül kevéske saját tapasztalattal is ki merem állítani, hogy akármelyik rally-idény átlag nézőszáma sokszorosan meghaladja ezt számot, (az egyik legtechnikásabb pálya, konrétan a Mecsek-rally nézőszáma viszont a 100.000-et is meghaladja) azonban ez valahogy mégsem mondható népszerűnek, Viktor sem szereti, hagyjuk is most.

Szóval stadionépítés lesz itten kéremszépen 10 Mrd. adóforintból. Aminek az alapját - ha úgy tetszik -  a stadionépítés benyögése előtt 3 nappal egy 30 Mrd-os járulékemelés formájában fektették le. Ezt azért Scheiring Gábor is nehezményezte az Országgyűlésben az LMP soraiból (03:35). Persze nem közvetlenül abból a pénzből lesz - nyilván nem, de mégiscsak fura, hogy már a pincétől a padlásig mindenki seggébe benéztek, hogy kire lehetne még valami sarcot kivetni, hogy be lehessen tömni még egy, meg még egy 5 milliárdos lyukat és akkor egyszercsak stadion. Tízmilliárdból. "Méltatlan helyzetet szüntetünk meg ezzel" - mondta Viktor, és kiadta az utasítást. (Az új Fradi-stadion a tervek szerint 5 Mrd-ból lenne)

Indoklás...

Tarthatatlan, hogy a DVSC futballcsapatának a Puskás vagy az Újpest stadionjaiban kell játszani, ingáznia kell, miközben ilyen sikeres és nemzetközi szintű sztárcsapatokat fogad. Beckham nem bírja magára zárni a klozetajtót, mert lóg a kilincs, asszonyának meg rágógumi ragad a seggére, mert koszos a VIP részleg, nem beszélve Ronaldóról, akit megráz a zuhanyrózsa és lábgombát kap ugyanitt (este a belvárosban meg trippert, de ez más téma). Viccet félre - mostanában a DVSC ugyebár, szerepel a nagy európai futballmezőnyben, tavaly és idén a Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában szinte mindenkitől kikaptak, ami azért nem teljesen szégyenteljes, mert ott nagyon jó csapatok (is) játszanak, kategóriakülönbségek vannak köztünk és közöttük. Küzdünk, küzdünk, de valahogy az ellenség mindig jobban akarja a győzelmet, emiatt ne is bántsuk őket.

Kósa Lajos főépítésze szorgosan tanulmányozta a konkurencia nagy stadionjait és talált is egyet, amit koppinthatnánk a Nagyerdőbe, Debrecenbe. Hogy a látkép (erdő stb.) ne sérüljön egy úgynevezett süllyesztett játékterű stadiont építenének, így a nézők számára készülő "karéj" nem emelkedik ki túlságosan magasra. Én már előre vizionálom feltörő talajvizet, mint konstrukciós/kivitelezői problémát, fél év után repedező falakat, potyogó csempéket stb. Ugye abban egyet értünk, hogy nem alaptalanul, lásd még az M6/M60 8 hónapja átadott, most megsüllyedő felüljáróját és megannyi hasonló szemét munkát.

Az új építmény 20.000 fő befogadására lesz alkalmas és kifejezeten családbarát jellegűre tervezik, ahol ötgyermekes apukák nyugodtan majszolhatják a hotdog-ot, vagy fújhatják a szotyihéjat, miközben a csemeték ugyanígy megtalálják a maguknak való szórakozást a mamival, ha éppen az ellentábor ultrái nem szórják meg őket házi gyártású füstbombával meg a mobil acélkordon elemeivel. Nem véletlen az irónia.

"márpedig itt rend lesz" - mondta a házmester és besöpörte a szart a szőnyeg alá...

Csakhogy megint a rossz szőnyeg alá akarják a szart besöpörni. Aki látott mostanában DVSC futballmeccset, vagy más hazai érdekeltségű meccset, azt is láthatta, hogy idehaza a nézők 90%-a elfért egy 40x40 méteres részen, általában az egyik sarokszektorban. A múltkor, mikor nemzeti tizenegyünk játszott San Marino ellen, Dzsudzsák a gólja után szigorúan egyirányba kezdett rohanni, később lehetett látni, oda, ahol a Magyar szurkolók ültek kis parcellában. Elcsépelt téma, hogy nálunk a futballhuliganizmus mekkora probléma, de könyörgöm, amíg ez a probléma nincsen megoldva, addig minek, hova a húszezres stadion? Ami ráadásul nem is a fővárosban van, hogy legalább valami más tornát/koncertet stb lehessen benne rendezni, ha már modern, meg jól felszerelt stb. Mert ahol vágni lehet a füstöt, félmeztelen maszkos állatok őrjöngenek, oda jóérzésű családapa tuti nem ül be, bár jóllehet szívesen megnézné a meccset élőben, mint a régi szép időkben. Persze a VIP páholyig ritkán hajítják el molotov koktélt, ott ez a probléma jókedvű focirajongó urak környezetében ritkán tapasztalható.

Óvatosan kérdem - a jelenlegi helyzetben nem lenne jobb helye valahol máshol tízmilliárd adóforintnak?

Megint álmodtunk egy nagyot, nabazzeg.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: foci kormány stadion pénz futball dvsc

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsmaszonok.blog.hu/api/trackback/id/tr292437784

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ács József - AZ OLLÓ 2010.11.11. 12:31:30

Az Olló egyik szára: a számítástechnika felemelkedése, információbőség, léptékváltás, a kommunikáció felgyorsulása és minőségi átalakulása. Második gutenbergi forradalom. Webkettő, tájékozódás- és szólásszabadság, interaktivitás, internetdemokrácia. A ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása