HTML

Kocsmaszónok

A Kocsmaszónok, ha befut - mindig friss infókkal szolgál. Keveredik a történeteibe néha egy kis pletyka és magánvélemény is természetesen, de főként tényeket közöl a közönségével. Ő a leghangosabb de a legtájékozottabb is a többiek között, ezért általában figyelnek rá. Figyelj rá te is!

Friss topikok

Domainháború

2011.01.04. 10:28 :: lone

2011. január 1-el egybeolvadt APEH és a Vám- és Pénzügyőrség. Új nevük: Nemzeti Adó- és Vámhivatal, azaz szépen rövidítve: NAV. Hangzatos, egyszerű és kapcsolódik hozzá szép új címeres nemzeti logo is, ami leginkább a riszájklingra emlékeztethet minket és amit - ahogy a sajtótájékoztatón elhangzott -  'hihetetlen olcsón' 2,5 millió adóforintból sikerült megszerkeszteni.

A szép névhez és logóhoz új honlap is dukál, nehogymár az  Új és Régi honpolgárok az öreg, elmaradott, zavaros honlapról nézzék le, hogy mennyit is buknak az aktuális üzemanyag-elszámolással. Adja magát tehát - nav.hu. Igen ám de ezt a domain-t  - több más névvel együtt - egy nem mellesleg nem éppen jobbos úriember - Simó István megvásárolta még évekkel ezelőtt, mert hát milyen jól hangzik.

Az apeh már tavaly tudta, hogy lesz NAV, ezért megkereste az említett Simó urat, hogy alku tárgyává tegyék ezt a nemzeti ügyet. Az erről szóló információk természetesen ellentmondásosak, a NAV szerint többmilliót akartak a domain-ért, Simó szerint meg pár tízezret ajánlottak csak fel. Hogy Simó úr még inkább érdekelté tegye újdonsült ügyfeleit a domain vásárlás dolgában - feltöltött egy népszava kivonatot is a nav.hu alá arról, hogy az adófizetőknek mennyibe is fáj a nemzeti összevonás (3,5 Mrd Ft és 23.000 ember foglalkoztatása). Mindezt megszórta némi reklámblokkal - külön húzás az Alexandra könyvesbolt hálózat reklámdoboza, amiben Burger Barna OrbánViktoros, kampányos fotóművészeti portékáját hirdetik.

Rajtunk nem fognak ki

Burillák Attila - az egykori APEH és a mostani NAV egyik szóvívőjének elmondása alapján már át is vágták a gordiuszi csomót, nav.gov.hu - lett az új elérhetőség, ahol most már kedvünkre böngészhetünk, például megtekinthetjük az elnök és a hét darab elnökhelyettes szép - egységes fényképeit.

Aztán persze az is lehet, hogy egyszer csak a nav.hu-ra is a mostani nav.gov.hu fog bejönni. Ugyanúgy ahogy a szalaiannamaria.net -re a médiahatóság oldala jön már be nem pedig a...

Érdekes lett az eredmény, igaz?

 

Mindenesetre bekövetkezett, amit már jósoltak. Minél inkább izmoznak az NMHH-nál, annál inkább eldurvul a dolog...

1 komment

Címkék: domain apeh logo vpop nav simó nmhh nav.hu burillák

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsmaszonok.blog.hu/api/trackback/id/tr82559363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.01.06. 17:01:42

"A szép névhez és logóhoz új honlap is dukál, nehogymár az Új és Régi honpolgárok az öreg, elmaradott, zavaros honlapról nézzék le, hogy mennyit is buknak az aktuális üzemanyag-elszámolással."

Az új honlapot még nem láttam, de az apeh.hu annyira kezelhetetlenül felhasználó-ellenség volt, hogy annál csak jobb lehet. Én ott fagytam le végleg, amikor szépen levezették, hogy milyen menüpontokra kell kattintani egy bizonyos dokumentum eléréséhez, ahelyett, hogy belinkelték volna...
süti beállítások módosítása