HTML

Kocsmaszónok

A Kocsmaszónok, ha befut - mindig friss infókkal szolgál. Keveredik a történeteibe néha egy kis pletyka és magánvélemény is természetesen, de főként tényeket közöl a közönségével. Ő a leghangosabb de a legtájékozottabb is a többiek között, ezért általában figyelnek rá. Figyelj rá te is!

Friss topikok

Magyarország, szeretlek!

2011.11.08. 09:12 :: lone

Ezzel a címmel indult útjára az új MAGYAR vetélkedő az MTV-n, azazhogy milyen vetélkedő?

Tudásalapú grandiózus versenyshow!

Így hirdeti magát a "királyi" tévén az új műsor, ami kiválóan felépített darab, hiszen ha Ön végig bírja nézni az első 2 percet, akkor igen, Ön a célközönség és utána már nem lesz problémája a maradék 66-tal. Ezek után garantáltan fehér ingben és fekete mellényben ül majd a tévé elé, esetleg némi mellékhatásként jelentkezhet spontán gulyásfőzési hajlandóság és kényszer egy karikás ostor vásárlására..

De nézzük mindenekelőtt, hogy mi van a műsor hátterében. A készítője a Hung-Ister Zrt., melynek tulajdonosai 50 százalékban a Simicska Lajos érdekeltségi körébe tartozó B-Reklám Kft., 50 százalékban pedig a szövevényes (új-zélandi, majd osztrák) offshore hátterű, Bányai Péter ügyvédhez köthető Thyramos Kft.

Nagymenők

A Hung-Ister Zrt. felügyelőbizottságában korábban szerepelt Nyúl Sándor, a Trigránit csoport vezérigazgatója, Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet tulajdonos-főszerkesztője, és Vida Ildikó, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal jelenlegi elnöke is. A 2010-es kormányváltás óta a felügyelőbizottság tagjai Dávid Gyula ügyvéd, az MSZP pártalapítványa, a Táncsics Alapítvány felügyelőbizottsági tagja, Nyerges Zsolt ügyvéd, a Fidesz háttérembere, és a bécsi illetőségű Aczél Zoltán, aki korábban a Strabag osztrák építőipari konszern magyarországi kijáróembereként tett szert hírnévre. (forrás: atlatszo.hu)

Nyerges és Aczél a 2010-es kormányváltás után együtt kerültek be a Magyar RTL Televízió Zrt. igazgatótanácsába is. A Hung-Ister Zrt. vezérigazgatója 2005 – 2010 októbere között, majd 2011. márciusa óta ismét az a Fazekas Csaba, aki a közbeeső időszakban a Műsorszolgáltatás Támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), korábban pedig a Hír Televízió vezérigazgatója volt. Ennyit erről. Gondolom az mindenkinek világos tehát, hogy ismét nem történtek csodák, pénz a zsebbe, fasz a seggbe alapon működünk továbbra is kis hazánkban.. De mit kap a néző?

Magyar-e vagy?

Picit olyan érzése lehet az embernek az adás elejétől fogva, mintha valaki csúfos gúnyt űzne a magyar virtusból, szokásokból és úgy általában a hungaricumoknak tekintett dolgokból.. Olyan, mint egy tíz évvel ezelőtti Gálvölgyi paródia, ahol kifigurázzák a magyar öntudatot. De nem. Ez a mostani valóság, és igenis komoly.

Annyira komoly, hogy egyszerre támadnak minden fegyverrel - a kacskaringós magyar trikolór, a kalocsai minta, a gémeskút, a halászbástya és a két lábon álló szürkemarha olyan egyveleget alkot, hogy máris tapsikálva énekeled a nappali közepén a feliratozott főcímdalt. És mindehhez nem keveset tesz hozzá a műsorvezető, akinek a keresztneve: Vajk. Nem Dávid, nem Imre. Vajk.

Ezzel egy picit mellétrafáltak, mert egy olyan embert állítottak oda, aki vagy válik azonnal imádnivalóvá, főleg az otthonkás mamikák körében mondjuk, de ugyanakkor legalább ugyanannyi helyen lesz szívlapát pozitív is. Aki még mindig kitart a műsorral, annak bedobják - mintegy következő próbatételnek Jakupcsek Gabriellát, aki aztán tényleg nem kicsit hat irritatíve a hazai közönség jelentős százalékára. A másik oldalon - mintegy ellenpontként - ott van Csiszár Jenő. Ő a Class Fm-en osztja mostanában a pozitív hullámokat esténként és az a műsor elég népszerű is, de itt egészen más oldalát mutatja Jenőnk. Kérdés, hogy mennyire bánthatjuk őket ezért, hiszen a rendező utasításai szerint vigyorognak és tapsolnak.

Persze egy olyan saját imidzséből élő ember mint Csiszár, vagy Jakupcsek, Für Anikó stb. már nincs rákényszerülve, hogy ide-oda menjen hülyét csinálni magából. Ők valószínűleg tudnak azonosulni a műsorral magával. Amivel amúgy nem lenne baj, ha nem lenne izzadságszagú és erőltetett a jópofizás meg a turbósított magyarosh díszlet. Máshol is vannak hazai vetélkedők, olaszoknál pl. sokkal durvábban nyomják, franciáknál meg pláne, de ott azért a történelmi és kulturális fejlődés is picit más vonalat követett az elmúlt években, évtizedekben..

Így viszont alig lesz más a műsor régi józsefattilás dunatévés meg forradalmi vetélkedőktől. A köntös az a más - meg a pénz, ami a hosszú kacskaringós úton az adófizetőktől elvándorol a készítő káefték sokaságáig..

..mindez azon a csatornán, amit kb 14 hónapja még hajlandó voltam a kultúrház miatt este 11 kor is nézni, most meg rutinból kapcsolok át, mert a legtöbb kulturális műsor egyszerű, egymederbe terelt propagandaanyag, ami kizárólag a kötelező olvasmányokra épít. Nehogy gondolkodjon a gyerek, csak a szent kútból merített víz üdvözít ...

Ja és a műsor:

 

36 komment · 5 trackback

Címkék: mtv tévé magyarország műsor show szeretlek vajk szente mtva hung ister

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsmaszonok.blog.hu/api/trackback/id/tr353362748

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Komcsitlanítsuk a térképeket? De mennyire? 2011.11.08. 17:48:27

Legalábbis érdekes, de mindenképpen átgondolatlan módosító javaslatot nyújtottak be kereszténydemokrata és fideszes képviselők. Az indítvány egyáltalán nem titkolt célja, hogy ha már az idő erre képtelen volt, akkor a kormánytöbbség cserélje le végre a...

Trackback: Dizájnbunkók 2011.11.08. 16:31:20

Sokba került, sosem működik rendesen és igazi bunkóság a vakok számára – mi az? Az ötödik kerület egyik turistalátványosságának kikiáltott, Szabadság téri interaktív szökőkút. Nagyot álmodott a belvárosi píárpolgármester és csapata, csicsás ...

Trackback: Ki (nem) akasztotta fel a Véderő egykori vezetőjét? - avagy a nagy pángalaktikus összeesküvések országa 2011.11.08. 14:45:46

Gondolatok közös örökségünkről, a nemzeti paranoiáról...Eszes Tamás meghalt, szombaton pedig már el is temették. A Véderő korábbi vezetőjét néhány napja holtan találták gyöngyöspatai ingatlanában, ahol az első szakértői vélemények alapján saját kezével...

Trackback: Vajnágh Domokos: Életmű 2011.11.08. 13:27:59

100-dik, azaz egyszázadik posztjához érkezett az Elvarázsolt Kastély! Megköszönve látogatóinknak az eddigi töretlen bizalmat és támogatást, egyúttal remélve, hogy máskor is ellátogatnak hozzánk, fogadják szeretettel Vajnágh Domokos hosszabb l...

Trackback: A nagy szürkemarhashow 2011.11.08. 11:54:34

Bár sokan meg vannak győződve az ellenkezőjéről, én szeretem és ismerem is hazámat. Szeretem továbbá a játékos tudáspróbákat is, így amikor egy ismerősöm szólt, hogy statisztálni megy a "Magyarország szeretlek" című új vetélkedőbe, és tartsak...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Steppenwolf 2011.11.08. 12:40:29

Nem kellett volna balettozva hányni a rizsát a poszt-tolónak, elég lett volna ennyi; merjünk kicsik lenni és vissza a kötött pulcsis bölcsészeket a köztévébe. Mi a faszt keres egyáltalán az közszolgálati tévén a nemzeti trikolór, meg egy magyar keresztnevű műsorvezető? Igazad van, ez skandalum!

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.11.08. 12:59:40

Ezmiez? Mi a baj a műsorral? A díszlet?
Elvből nem vagyok hajlandó olyan adást megnézni, ahol parancsra vinnyognak, huhognak és cérnahangon sikítoznak.

Azhát 2011.11.08. 13:10:08

@Steppenwolf:
Nem érted, de sebaj :)

Nézzed csak.

2011.11.08. 13:28:38

Nemtom, nekem ment háttérzajnak vagy 20 percet, nem túl izgalmas de vállalható, ellentétben egy rtl/tv2 műsorral. Én nem vagyok sem profi sem tv néző, gondolom lehetne jobb is de azért jó, hogy legalább ilyenünk van.
A díszletet nem néztem, jelenleg lehet, hogy egy királyi adónál ezt célszerű csinálni a mostani kormánnyal... ha giccses ez van, zavarni nem zavar. A pénzem sajnálom rá, de ebbe nincs beleszólásom. :)

Steppenwolf 2011.11.08. 13:28:41

@Azhát: Nem nézek tévét, így ezt sem. Nem tudom, feltűnt-e, hogy a díszleteken, a műsorvezető nevén és egyéb sallangokon kívül a műsorba lényegében nem tudott belekötni, csak kényszeredetten köpködött.
Így látatlanban is ezerszer inkább ez, mint Pákó egyenes adásban való vékonyfosása, vagy a VV nonstop bazdmegolása.

Holabög Rém 2011.11.08. 13:58:15

Nem tudom mi bajotok van ezzel. Az első műsor a köztévén, ahol a műsorvezető alig alig leplezi másságát. :)

00:11:23-nál az a "nem" mindent elárul :D

Patreides · patreides.blog.hu 2011.11.08. 14:08:08

"Így viszont alig lesz más a műsor régi józsefattilás dunatévés meg forradalmi vetélkedőktől."

Miért, ilyenek is lesznek majd benne?

Uva 2011.11.08. 14:13:55

szeretem Magyarországot, mert kibaszott jókat lehet autoriter kormányának giccsimádatán röhögni

Elijah_Baley 2011.11.08. 14:15:47

sose bírtam a kultúrházas szellemi maszturbációt, de szentevajk szerintem is cuki :)

olvasóink írták · http://mediaszerencsetlenseg.blog.hu/ 2011.11.08. 14:28:31

Ebben a blogban sem néz senki tévét, közben meg emelkednek a lapostévé eladások.

zrtzrtzrtzrt (törölt) 2011.11.08. 14:30:05

@olvasóink írták: a tévéadás és a tévékészülék tudtommal két külön fogalom.

olvasóink írták · http://mediaszerencsetlenseg.blog.hu/ 2011.11.08. 14:33:28

@oceanman:
ez tény, de a a nem nézek tévét című kijelentés tipikus az olyan emberek körében, akik betéve tudják az össze valóságsó szereplő nevét és celebről nevetik el még a kutyájukat is.

SPYD3RM4N 2011.11.08. 14:35:50

Fujj-fujj neoliberalizmus, mely annyira alapkérdéseket feszegetne, ha létezne Magyarországon, hogy pl. miért is létezik a köztévé fogalma.

Nem, nem, soha nem szabad neoliberálisokat engedni a hatalom közelébe, mert úgy esetleg kevesebb közpénz folyna a mindenkori, Simicska-féle, hatalomközeli maffiózók zsebébe.

Minden erőnkkel azon kell tehát lennünk továbbra is, jobbról-balról egyaránt, hogy a liberalizmus szót szitokszóként rögzítsük az emberek fejében. Buzikkal, zsidókkal és cigányok képével kössük össze a szót ahhoz, hogy elégséges volumenű zsigeri undort váltson ki az amúgy teljesen másról szóló fogalom. Ha ez továbbra is sikerül, akkor továbbra is sikerülni fog a közpénzek herdálása. Így hát tovább a lenini úton, magyar testvéreim!

piszter 2011.11.08. 14:51:34

Nekem se tetszik. De mi csak egy vékony réteg vagyunk. A kulturház nálam is bejött. Néztem is. Ezt meg nem. Politikát érezni mögötte, azért nem. De azért kell ilyen is.

Ráadás: ettől nem lesznek hülyébbek az emberek, szórakozni meg szeretnek. Üsse kavics. A kereskedelmi adók förmedvény műsoraitól meg sugárban hányok, akár valóvilla, akár összeesküvők, vérszar mind. Úgyhogy inkább ez.

Jaj, majd kihagytam a Maradj Talpon-t. Na az állat! Végre egy jó műsor. A Gundel meg egészen jól belerázódott, már nem uncsi. :)

31/48 2011.11.08. 15:16:33

@SPYD3RM4N: Ott a pont.

Az egész agysorvasztóan primitív giccsparádé a díszbuzi műsorvezetővel nem érdemelne egy szót sem, ha nem közpénzekből finanszíroznák.

v. jókormányzósember 2011.11.08. 15:41:16

Íjnye!

Nno- há' ippeg az ungaricse szatájnszhoz szerettem vóna még valamit mondani, de az sem marad el. Sziggya valaki a magyar cokásokat? Cerintem leginkább a' sziggya, aki aszongya magárul, hogy magyar, aszt meg közben:

staudt, kepli, schmitt...

schmitt- jut eszembe, na, megasztán aki még magyarú' cse tud hejesen írni, na, az actán mög...

Nna- ides gyermekeim (ho' ki ne feleljstem asztat, akit meg victornak hínak- hát, az cse magyar név- hunórákról, meg ilyesmikről nem is beszélve...)

Aszt meg egyibkint millen csodálatos, hogy az illen szemilyek, (ld. fentebb)- mondják ollan hangocsan:

"Mink, magyarok!" (Ezír inkább ezek maghiarok- nem is magyarok! Hihíj!!!

NNa- adjon az Isten...

...több józan észt!

VJK

Bunny Munro 2011.11.08. 15:46:55

tökéletes megfogalmazás: "Olyan, mintha egy tíz évvel ezelőtti Gálvölgyi paródia, ahol kifigurázzák a magyar öntudatot. De nem."

2011.11.08. 16:10:21

Mi az, hogy tévé?

6EQUJ5 2011.11.08. 16:47:34

Ez egy nagyon bunkó írás volt, annak ellenére, hogy a műsor lehet, hogy nem egy csúcs,de sok embert szórakoztat és ad némi ismeretet.
Sajnos ebben az országban (is) legális a magyarok elleni rasszizmus, mégha sokan ezt burkolt módon teszik. Mire jó ez az öngyűlölet? Nem lehetne már néha szeretni is ezt az egyébként sok lehetőséget tartogató országot? A Vajk nevű emberekkel meg mi a baj? Talán csak nem magyar a nevük?
Ennyit a hazai liberalistákról.

nadiposzata 2011.11.08. 16:48:13

a szénhidrátokban nincs benne a cukor is?

Hdn 2011.11.08. 16:51:54

Még mielőtt a faszságokban odáig jutnánk, hogy valójában ennek a műsornak a formátumát maga Orbán dolgozta ki a nemzeti büszkeség és szimpla nagymagyarkodás céljából direkt a mi köztévénkre, halkan megjegyezném, hogy ez az I Love My Country nevű holland licencműsor magyar adoptációja. Külföldön főként kereskedelmi adókon megy (Németországban a Sat1-en, Csehországban a TV Nován, Hollandiában az rtl4-en, Szerbiában a Prván, Lengyelországban a TVP2-n stb.). Nyilván az utóbb felsorolt országokban is hasonlóan egészségesen állnak hozzá az ilyen műsorokhoz, mint ez a blogbejegyzés :)

doubting thomas 2011.11.08. 16:53:56

Én belenéztem amikor leadták a királyin. Öt percig bírtam. Nem egyszerűen giccses, hanem siralmas. (Főcímzenében "maradj itthon..." - hát ettől nem csökken az elvándorlás, búbos kormányzó faszakalapjaim.)
Amúgy pont öt percig tovább bírtam, mint a tv2rtlklub bármelyik foshowját.

Messidor 2011.11.08. 17:06:46

En fel orat lattam belole,tenyleg szar.

milyen szép a Vértes, ó 2011.11.08. 17:12:00

@antinepper:

Az ilyen hozzászólásokról mindig nehéz eldönteni, hogy túlparodizálnak-e, vagy 'tényleg ennyire nem értett meg egy szót se a szerzőjük az egészből'. :)

milyen szép a Vértes, ó 2011.11.08. 17:13:43

@Hdn:

Ha ott is a hazaszeretet giccses paródiáját nyújtják a műsorok, akkor lehet.

Picsasereghajtó 2011.11.08. 17:14:23

@antinepper: Én imádom Magyarországot, mindennél jobban, egyetértek abban, hogy adottságai és lehetőségei végtelenek (lehetnének) - van is sok vitám külföldre szakadt barátokkal, ismerősökkel.

Ez viszont nem változtat azon az álláspontomon, hogy ez a műsor egy vállalhatatlan foskupac.

Picsasereghajtó 2011.11.08. 17:18:59

@olvasóink írták: És te ezt miből veszed? Nekem van tévém, de nagyon ritkán nézem úgy, mint tévé. 95 százalékban monitornak használom (HD film, Youtube vagy játék megy rajta) és nagyritkán egy kis Hír TV, vagy ilyesmi.

A Való Világból két szereplőt tudnék felsorolni, illetve név szerint csak Alekoszt, mert vele tele van/volt a net, a másiknak nem tudom a nevét se (az a kacsacsőrűemlős pofájú picsa).

Fashionistas 2011.11.08. 17:40:24

@Messidor: Ahhoz képest elég sokáig nézted :DDDD

onderon 2011.11.08. 18:03:40

@Dönekszt sztop iz nyugati rélvély sztésön: na te már akkor vagy valaki ezen a világon, hogy csak két szereplőt tudsz felmondani a valóvilágból! remélem az asszonyod is szebb, mint egy kacsacsőrűemlős pofájú picsa!

királyi tévén meg legalább lenne annyi eszük, hogy közpénzből összeszednek pár szakértő emberkét és kizavarják angliába a BBC-hez bojtárkodni, hátha ragad rájuk valami! úgyis annyi pénzt lopnak, amennyit akarnak, így legalább némi értelme is lenne. persze értelmet keresni ebben az országban...

Vittorio Gatto 2011.11.08. 18:53:30

Szerintem ez kifejezetten rossz darab lett. Végignéztem a kilinkelt részt, és hát mit ne mondjak érdekes. Vetélkedőhöz mérten pontatlan kérdések, nem jól működő technikai háttér, vagy Csiszár kirohanása a stúdióból finoman fogalmazva lehúzza az egészet. A díszletről meg nem is beszélve. Pedig lehetne ez jó is.

Messidor 2011.11.09. 22:52:57

@Kütyüuniverzoom: Ja,meg is bántam,de ezentúl legalább messze elkerülöm.
süti beállítások módosítása